ناودانی
ناودانی ها از جمله پروفیل هایی هستند که در صنعت و ساختمان کاربرد فراوانی دارند. ناودانی به طور کلی به دو صورت ساده و مشبک ساخته و به بازار عرضه میشوند.
ناودانی مشبک به دو صورت گرم و سرد و از ورقی که گالوانیزه شده است تولید میشود. از این نوع ناودانی برای ساخت قفسه های محکم فولادی و سازه های سبکی که از جنس فولاد است استفاده میشود. ناودانی ساده در صورت نیاز میتواند به دو صورت گرم یا سرد تولید شود. ناودانی ساده شامل شیبدار و موازی میباشد و به صورت نورد گرم تولید میشود.ن اودانی های ساده در ساخت پل های باربر، مصارف صنعتی و ماشین سازی کاربرد دارند.
ابعاد و وزن ناودانی ها نیز انواع مختلفی دارد:
ناودانی سبک که وزن کمی داشته و از استاندارد اشتال برخوردار هستند.این نوع ناودانی در کشور روسیه و همچنین ایران تولید میشوند.
ناودانی های سبک نیز وزن و ابعاد برابر استاندارد اشتال داشته و در کارخانه های اروپایی و داخلی تولید میشوند.
ناودانی از مقاطع فلزی است که در ساختمان سازی و صنایع کاربرد دارد و دلیل نامگذاری آن نیز شکل ظاهری ان است. ناودانی ها از شکل هندسی U شکل برخوردار هستند و از یک جان و همچنین دو ضلع عمود بر هم تشکیل شده اند. ناودانی ها تنها از یک نوع فلز تولید نمیشوند و برای ساخت آنها از فلزات گوناگونی استفاده میشود که این فلزات عبارتند از فلزات گالوانیزه، استنلس استیل و همچنین آلومینیوم. هر یک از این ناودانی ها نسبت به شرایط کاربرد خاص خود را دارند و از سطح مقاومتی متفاوتی نیز برخوردار میباشند. ناودانی ها به طور کلی در دو نوع ساده و مشبک تولید میشوند که در ادامه توضیح مختصری را راجع به هر یک خواهیم داد. ناودانی های ساده از رایج ترین نوع ناودانی هستند که ارتفاع آنها بین 30 تا ۴۰۰ میلی متر متغیر میباشد. در ساخت ناودانی های ساده از ورق های گرم در سایزهای 8 تا 16 استفاده میشود. اما ناودانی های مشبک از روش نورد گرم تولید میشوند و از آنها برای ساخت بخش های دکوراتیو و ساختمان های فولادی استفاده میشود.