همه چیز درباره ورق آلومینایز و ساختار آن

ورق آهن

بررسی مشخصات ورق آلومینایز

ورق آلومینایز نمونه ای از ورق های پر کاربرد فولادی است. جهت ارتقا استحکام و مقاومت این سازه های کاربردی از فلز آلومنیوم برای پوشش دهی سطح این سازه ها استفاده می شود.

نگاهی جامع به قیمت روز آهن آلات/ آهن الات

این ورق با دارا بودن ویژگی های مطلوب بسیار مشابه با ورق گالوانیزه طراحی شده است. البته می بایست در نظر داشت که تفاوت هایی نیز برای این دو سازه ها وجود دارد. در ادامه مطالب به بررسی بیشتر این سازه پر کاربرد فولادی خواهیم پرداخت.

تمایز ورق آلومینایز و ورق گالوانیزه

همانطور که اشاره شد، ورق های گالوانیزه و آلومینایز دارای تشابهات بسیاری هستند. با این حال لازم به ذکر است که چنین قطعاتی دارای تفاوت های مشهودی نیز می باشند. اصلی ترین تفاوت این ورقها لایه محافظ آن ها است. در ورق گالوانیزه فلز روی سازه نقش محافظت از ورق را عهده دار است.

در مقابل در ورق های نام برده آلومینیوم به کار برده شده نقش ارتقا و استحکام سازه ها را بر عهده دارد. به همین علت می توان گفت: ورق های مذکور از ورق های گالوانیزه بسیار  مقاوم تر و مستحکم تر می باشند.

علت استفاده از آلومینیوم در ساخت سازه

بسیاری از صنعت گران برای کاهش هزینه های نگهداری سازه های فولادی خود، از سازه های مقاوم در برابر رطوبت و خوردگی استفاده می کنند. به همین علت در صنعت ساخت مصالح فولادی از ورق آلمینیوم یا گالوانیزه جهت ارتقا مقاومت سازه ها استفاده شده است.

بنابراین می توان گفت: ورق های نام برده با پوشش آلمینیومی که دارند در برابر رطوبت و نفوذ آب بسیار مقاوم سازی می شوند.

درباره روش های آلومینایز کردن فولاد

جهت تکمیل اطلاعات فوق، می بایست اشاره کرد که روش های متفاوتی برای آلومینایز کردن فولاد ها وجود دارد. به همین علت در ادامه مطالب به برخی از متداول ترین و رایج ترین این روش های کاربردی اشاره خواهیم کرد.

  • یونهای فاز گازی Gas Phase Ion Chemistry))
  • آبکاری الکتریکی
  • غوطه وری گرم (Hot Dipping)
  • پاشش حرارتی Thermal Spray))
معرفی اقتصادی ترین روش مذکور

غوطه وری گرم متداول ترین و اقتصادی ترین روش برای ایجاد پوشش آلومینیوم بر روی قطعات فولادی می باشد. در این روش تمامی قطعات فولادی داخل حوضچه ای آلومینیوم ذوب شده قرار داده می شود.

این حوضچه ها بر اساس دیاگرام فازی آهن و آلومینیوم، پنج ترکیب بین فلزی که به دما و زمان غوطه وری آهن در آلومینیوم بستگی دارد می تواند تشکیل شود. دمای بالای این مواد، زمان نگهداری سازه در درون آن را محدود به 8 تا 15 دقیقه می کند.

بررسی ویژگی های این قطعات

با توجه به روش و تکنیک به کار گرفته شده برای ساخت این ورق های فولادی، دور از انتظار نیست که از ویژگی های کاربردی و متعدد بسیاری برخوردار باشند. در ادامه مطالب جهت تکمیل اطلاعات فوف به اصلی ترین مشخصات این سازه ها اشاره خواهیم کرد.

  • مقاومت حرارتی بالا
  • ضریب انبساط حرارتی پایین
  • مقاومت به خوردگی
خلاصه مطالب

ورق آلومینایز یکی از برترین و پر کاربرد ترین سازه های مقاوم در برابر حرارت و رطوبت مداوم است. این سازه های منحصر به فرد وابسته به نیاز متقایان در ابعاد و اشکال متنوع در اختیار کاربران قرار داده می شود.

نگاهی به سازه های اسپیس فریم

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *