بررسی خاک آهن و مشخصات آن
خاک آهن که بیشتر به نام براده آهن شناخته می شود، در واقع بقایای بجا مانده از برشکاری آهن می باشد. هر نوع عملیاتی که جهت ایجاد تغییر در سازه فلزی یا آهنی اعمل می شود می تواند ایجاد کننده مقدار چشمگیری براده آهن باشد.
قیمت میلگرد به صورت روزانه در این سایت بروزرسانی می شود.
همچنین در بسیاری از مواقع پس از منجمد شدن فولاد ذوب شده، تک ه های نامنظمی از براده آهن در فضای کارگاه باقی می ماند. بر خلاف باور بسیاری از افراد، براده آهن دارای کاربرد های بسیار مناسبی می باشد که در ادامه مطالب به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
علت کاربرد خاک آهن
در زمینه تولید سازه های فولادی، به طور معمول هر ضایعاتی که از ساخت سایر سازه ها باقی می ماند در بخش دیگری قابل استفاده است. خاک برش آهن نیز در بخش هایی ضایعات است و در مقابل برای تولید سایر سازه ها مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع می توان گفت: با به کار بردن براده آهن می توان پرتی و دورریز سازه های فولادی به صفر رساند.
همچنین می بایست در نظر داشت که با ذوب کردن مجدد براده آهن می توان به راحتی آن را با سیار فلز ها و آلیاژ ها ترکیب کرد. به همین طریق استفاده بهینه از آهن انجام می شود.
فلز های کاربردی برای تولید براده آهن
با توجه به آنکه براده آهن دارای کاربرد بسیار زیادی در صنعت های متفاوت می باشد. جهت تولید آن ها به غیر از مواردی دور ریز هستند، از انواع فلز های دیگر نیز استفاده خواهد شد. این فلز ها با دارا بودن ویژگیهای متعدد پوشش دهنده نیاز های کاربران می باشند. در ادامه مطالب به برخی از این عناصر تهیه خواهد شد.
- فولاد ضد زنگ
- مس
- آهن
- آلومینیوم
- برنج
- کاربید
بررسی کاربری های برارده آهن
همانطور که اشاره شد، این محصول می تواند برای به حداقل رساندن دورریز صنایع فولادی مورد استفاده قرار گیرد. به گونه ای که می توان آن را تبدیل به گندله، بریکت و آگلومره کرد. همچنین در بخش هایی بازمانده آهن را با پوسته اکسید شده آن ترکیب می کنند.
در نتیجه ترکیب به دست آمده، ماده ای برای استفاده در ساخت محصولات میانی فولادی تهیه می شود. البته در برخی از موارد با اجرا آنالیز های شیمیایی براده های آهن را برای تهیه لنت ترمز در خودرو سازی استفاده می کنند.
چگونگی کاربرد این محصول در تهیه لنت ترمز
لنت ترمز خودر ها دارای انواع متعددی هستند که وابسته به نوع خودرو و کاربرد آن تهیه می شوند. خودرو ها دارای لنت های متالیک، سرامیکی و سایر انواع موجود هستند.
همانطور که اشاره شد، برای تهیه این سازه ها با توجه به مقدار مقاومت مورد نیاز از براده آهن و پوسته اکسید شده آن استفاده می شود. در واقه می توان گفت: شکسته های آهن اسفنجی که در مرحله سرند جداسازی شده است، بهترین گزینه تهیه این سازه می باشند.
کاربرد براده آهن برای کود گیاهی
آهن عنصری مهم و ضروری برای رشد گیاهان است. این عنصر برای تولید کلروفیل بسیار مهم و ضروری می باشد. حضور آهن برای افزایش و تکمیل رشد گیاهان بسیار حائز اهمیت است. به همین علت بسیاری از متخصص های گیاه شناسی و کشاورزان به صورت جدی به دنبال نشانه های کمبود آهن در گیاهان هستند.
وجود ذخایر آهن در گیاهان تامین کننده آهن مورد نیاز برای سایر جانوران نیز می باشد. در واقع با وجود آهن هموگلوبین خون تامین خواهد شد.
کاربری براده آهن در رنگ سازی
یکی از اصلی ترین کاربری های براده آهن در صنعت تولید رنگ می باشد. رنگ های آهنی به نسبت سایر رنگ ها از خواص و فواید بسیار بهتری برخوردار هستند.
در واقع می توان گفت: با اضافه کردن براده آهن به ترکیب اولیه رنگ ها می توان موجب افزایش یکنواختی آن ها و نفوذ بهتر رنگ بر روی سازه های چوبی و سایر سطوح شد. همچنین می بایست در نظر داشت که این نوع از رنگ ها با پوشش دادن سطح چوب توسط اکسید ها موجب افزایش مقاومت آن ها نیز می شود.
بررسی کاربرد براده آهن در جوشکاری
همانطور که مشهود است صنعت جوشکاری هم پای صنعت فولاد سازی رو به پیشرفت و افزایش تقاضا دارد. این صنعت در بسیاری از زمینه ها پوشش دهنده نیاز کاربران است.
به علت ازدیاد مصرف و تقاضا ضروری است از مواد اولیه به صرفه ای در این صنعت استفاده شود. به همین علت برای تامین مقدار الکترود مورد نیاز از براده آهن استفاده می کنند.
استفاده برارده آهن در لحیم کاری
یکی دیگر از زمینه های کاربری براده آهن استفاده در صنعت لحیم کاری می باشد. همانطور که مشهود است برای لحیم کردن سازه های فولادی می بایست از پودر های آلیاژی استفاده کرد. این پودر ها می توانند موجب اجرا راحت تر فیلتر های لحیم کاری شوند.
مزیت های استفاده براده آهن
همانطور که اشاره شد، براده آهن جز مواد ضایعاتی می باشد. قابلیت استفاده چند باره این نوع از محصولات می تواند باعث کاهش هزینه ها شود.
همچنین استفاده از براده آهن موجب صرفه جویی و مصرف بهینه فولاد خواهد شد. در واقع به صورت دقیق تر می توان گفت: با استفاده از آهن های ضایعاتی هزینه های صرف شده تا مقدار 50% کاهش می یابد.
قیمت براده آهن
با توجه به اینکه برخی از عوامل تاثیر مستقیمی بر روی قیمت براده آهن دارند، دور از انتظار نیست که شاهد نوسان قیمت برای تهیه این محصولات به صرف و کاربردی باشید.
بنابراین برای افزایش کیفیت براده آهن و دسترسی به نتیجه آنالیز های شیمیایی موجب ارتقا مقدار هزینه خریداری این محصولات خواهد شد.
خلاصه مطالب
خاک آهن باقی مانده سازه های فولادی است. در واقع به هنگام تولید هر نوع سازه فولادی مقداری از ضایعات فولادی و دورریز از فولاد برش خورده باقی می ماند. این محصولات قابلیت بازگشت به چرخه تولید را دارند؛ چرا که می توان آن ها را در بسیاری از صنایع کاربردی دیگر مورد استفاده قرار داد.