همه چیز درباره بریکت فولادی و کاربرد آن

بریکت

معرفی بریکت فولادی

بریکت فولادی، آهن اسفنجی است که به عنوان یکی از کاربردی ترین مصالح فولادی شناخته می شود. این نوع سازه به صورت بسیار فشرده تولید شده است.

نگاهی به قیمت میلگرد

میزان تقاضا و کاربرد بالای این قطعه موجب افزایش تنوع در ساخت و طراحی آن ها می شود. بریکت از نمونه سازه هایی است که در بسیاری از واحد های فولادی سازی کاربرد خواهد داشت.

نکاتی درباره بریکت فولادی

همانطور که اشاره شد، این قطعه نوعی از آهن های اسفنجی بسیار فشرده است. وجود تقاضا بالا در استفاده از آن ها موجب افزایش تنوع در طراحی ساختار آن ها شده است. بریکت های موجود در بازار در سه نوع زیر طراحی و تولید می شوند.

  • بریکت سرد آهن
  • سازه بریکت گرم آهن اسفنجی
  • نرمه آهن اسفنجی

علل فشرده سازی آهن اسفنجی

قابل ذکر است که فشرده کردن آهن های اسفنجی نوعی راهکار برای کاهش اختلالات ناشی از آن ها می باشد. آهن اسفنجی فشرده نشده دارای نقص ها و عیوبی است که موجب بروز چالش هایی می شود. از جمله اختلال های آهن اسفنجی عبارتند از:

  • آهن اسفنجی از استحکام مکانیکی بسیار ضعیفی برخوردار است. به همین علت ممکن است قبل یا بعد از انتقال به کوره خرد شود. همچنین ذرات ناشی از شکنندگی این قطعات موجب بروز اختلال در سیار دستگاه ها خواهد شد.
  • این قطعات به صورت گرد از کوره خارج م شوند و موجب کاهش راندمان خواهند شد.
  • آهن های اسفنجی در برابر اکسیژن از مقاومت بسیار پایینی برخرودار هستند.
  • این سازه ها دارای خاصیت اشتعال پذیری بسیار بالایی می باشند.
  • حمل و نقل و نگهداری این قطعات به علت اکسیدن شدن سریع و اشتعال پذیری بالا به دت مشکل است.
  • آهن اسفنجی موجب ایجاد استاندارد های سخت گیرانه برای حمل و نقل دریایی می شود.
  • این ماده متخلخل است و دارای حجم وزن بسیار پایینی خواهد بود.

انواع بریکت های آهن اسفنجی

آهن های اسفنجی فشرده شده از اصلی ترین مواد های کاربردی در واحد های فولادی محسوب می شوند. این سازه ها به هنگام ساخت در دو نوع گرم و سرد تقسیم بندی خواهند شد.

در بریکت سازی سرد، مواد ورودی به دستگاه هم دما با محیط می باشند و در مقابل در نوع گرم، ماده های ورودی حرارت دیده و گرم هستند.

جهت اجرا عملیات گرم، دما فولادی می بایست بیشتر از 650 درجه ساتی گراد باشد. بریکت های گرم قابلیت حمل و نقل بسیار آسان تری به نسبت نوع دیگر دارد.

نکاتی درباره بریکت های گرم آهنی (HBI)

همانطور که اشاره شد، بریکت های آهنی گرم در دمای بالای 650 درجه سانتی گراد تهیه می شوند. چگالی این قطعات از 5 هزار کیلوگرم در هر متر مکعب بیشتر است.

اختصار (HBI) به معنای از بین بردن مشکلات آهن اسفنجی و تخلخل آن ها است. کاهش تخلخل این سازه های گرم موجب افزایش مقاومت آن ها در برابر اکسیژن می شود. در پی همین فرآیند این قطعات از مقاومت بالا تری در برابر اشتعال پذیری یا خود اشتعالی برخوردار هستند.

جهت ساخت این قطعات منحصر به فرد از کوره های قوس الکتریکی ساخت فولاد استفاده می شود. اما در برخی از موارد جهت تولید این سازه ها از کوره های (BOF) و کوره های بلند نیز استفاده خواهد شد.

معرفی مشخصات بریکت سرد آهن اسفنجی

این قطعات در دمای همسان با محیط تهیه و تولید می شود. روش تولید این قطعات در دمای کم موجب امکان پذیر شدن اضافه کردن آلیاژ ها به سازه خواهد شد.

بنابراین برای تولید این قطعات می توان وابسته به نیاز متقاضی برخی از قابلیت ها را با استفاده از آلیاژ منتخب ایجاد کرد.

بریکت نرمه آهن اسفنجی

ذرات آهن اسفنجی کمتر از 6 میلیمتر می باشد. این قطعات به عنوان نرمه شناخته می شوند و موجب کاهش راندمان کوره ها هستند. به همین منظور برای افزایش راندمان کوره، در ابتدا نرمه های آهن اسفنجی را از آن جدا خواهند کرد.

در این تکنیک نرمه اسفنجی در مسیر واحد احیای مستقیم فولاد سازی قرار داده می شود. پس از ایجاد جدا سازی های لازم، با مقدار آهک و چسب سیلیکات ترکیب خواهد شد.

پس از ساخت این ترکیب ماده به دست امده در دستگاه های بریکت زنی فشرده می شود. بریکت های به دست آمده در کوره های قوس الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرند.

تعیین قیمت بریکت های مذکور

بریکت های فشرده شده نمونه اصلاح شده نرمه آهن ها هستند، به همین علت بسیاری از چالش ها را به همراه  نخواهند داشت. با توجه به آنکه برای ایجاد تسهیل در روند جابجایی سازه های فوق، عملیات بریکت زنی اجرا می شود، بسیار طبیعی است که از قیمت بالایی نیز برخوردار باشند.

این سازه ها بدون بسته بندی و به صورت فله ای به فروش می رسند. در ادامه مطالب به برخی از سایر عوامل تاثیرگذار در قیمت این سازه ها اشاره خواهیم کرد.

  • کیفیت سازه
  • کارخانه سازنده و برند تولید کننده
  • نوع بریکت (وابسته به کوره های متمایز)
صادرات بریکت آهن اسفنجی

قابل ذکر است که دومین تولیدکننده بریکت های آهنی در کل جهان است. بنابراین واردات این قطعات در ایران صورت نمی گیرد.

با توجه به مازاد تولید این قطعات در ایران زمینه صادرات بریکت ها فعالی می شود. قابل ذکر است که صادرات این قطعات بسیار به صرفه و راحت می باشد. همچنین همانطور که اشاره شد، حمل و جابجای بریکت ها از خطرات احتمالی و عوامل تهدید کننده برخوردار نخواهد بود.

جهت تکمیل اطلاعات فوق، می بایست اشاره کرد که در پنج ماه ابتدایی سال 1400 صادرات این سازه، دارای 190 درصد رشد بوده است.

خلاصه مطالب

بریکت فولادی نوعی از آهن های اسفنجی است که با استفاده روند بریکت زنی آن ها را بسیار فشرده تر می کنند. این قطعات دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر اکسیدن شدن و خود اشتعالی می باشند. همچنین قابل ذکر است که این سازه های فوق ا

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *