درباره تعدد روش های جوشکاری
ضرورت اجرا دقیق روش های جوشکاری به میزانی است که در صورت عدم تناسب آن ها با آهن یا پروفیل مورد نظر، می تواند آسیب جدی ای به سازه ها تحمیل کند.
برای افزایش دقت و درستی نحوه انتخاب روش جوش دادن مناسب، می بایست با توجه به دما، فشار، نوع مواد و سایر پارامتر های موثر اقدام به جوش دادن فولاد ها کرد.
نگاهی به قیمت انواع آهن آلات :
انواع ترفند های جوشکاری
جهت پوشش دهی بیشتر و افزایش تضمین سلامت سازه ها، از روش های متعدد جوشکاری استفاده می شود. این روش ها متداول شامل موارد زیر می باشند. ابلته در ادامه مطالب، جهت تکمیل اطلاعات فوق به بررسی بیشتر متداول ترین نوع این روش های معرفی شده پرداخته شده است.
- جوشکاری قوسی تنگستن گازی
- قوسی با هسته شار
- جوشکاری هیدروژن اتمی
- اتصال پرتو الکترونی
- جوشکاری قوسی فلز گازی
بررسی جوشکاری قوسی تنگستن گازی
جوشکاری قوس تنگستن گازی از متداول ترین و چالش برانگیز ترین روش های اتصال فولاد شناخته می شود. این روش به عنوان اتصال دهی الکتریکی شناخته خواهد شد و که با استفاده از الکترود های تنگستن تاثیرگذار می باشد.
جهت تکمیل اتصال از گاز های بی اثری همچون هلیوم و آرگون استفاده می شود. این گاز ها هیچ نوع آسیبی به محیط اطراف اعمال نخواهند کرد و به همین علت استفاده از ای گاز ها حین عملیات جوشکاری بسیار ضرورت دارد.
مزیت های استفاده از این روش
با در نظر داشتن نحوه اجرا این روش های اتصال دهی فولاد، دور از انتظار نخواهد بود که از تقاضا بسیار بیشتری به نسبت سایر روش ها برخوردار باشد.
به همین علت در ادامه مطالب به اصلی ترین مزیت ها و ویژگی های کاربردی این روش منحصر به فرد اشاره شده است.
- فاقد ایجاد دود و بخار مضر
- مورد استفاده برای مکان های حساس به آلودگی
- کاربردی برای پروفیل ها مختلف در ضخامت متنوع
- دارای قابلیت کاربری برای انواع فلز ها و فولا های موجود
پیش نیاز اجرا ترفند مذکور
جهت تسهیل در اجرا این ترفند جوشکاری به آماده سازی برخی از زمینه های ضروری نیاز خواهد بود. این زمینه ها وابسته به عواملی متعدد ماده پایه، کیفیت کار و سایز جوشکاری اجرا خواهد شد. این عوامل ضروری شامال موارد زیر می باشند.
- آماده سازی الکترود
- شکل دهی قطعات
- آماده ساختن سطح جوش
- ایجاد گرما و حرارت متناسب
نواقص اجرا این ترفند جوشکاری
همانطور که اشاره شد، ترفند جوشکاری قوسی گاز تنگستن دارای مزیت های متعددی می باشد. در مقابل تمامی این ویژگی های منحصر به فرد می بایست در نظر داشت که این روش اتصال دهی فولاد دارای معایب و نواقص زیر می باشد.
- آرام بودن نرخ رسوب گذاری
- نیاز به نیروی متخصص و ماهر بر حرفه
- تولید اشعه های مضر (UV) در سطوح بالا
- نیاز به زمینه های آماده سازی متعدN
خلاصه مطالب
روش های جوشکاری متعدد مطابق با نیاز صنعت گران ایجاد شده است. رایج ترین نوع روش های موجود به عنوان روش جوشکاری قوسی گاز تنگستن شناخته می شود که فاقد قابلیت ایجاد آلودگی های متعدد خواهد بود.