درباره ناودانی ها:
ناودانی یکی از قطعه های فولادی است که در دسته پروفیل ها قرار می گیرد. این پروفیل ها در صنعت ساختمان سازی و ساخت بنا های صنعتی بسیار کاربردی است، این سازه های فولادی با توجه به تفاوت در وزن، کاربرد، ساخت، جنس و شکل ظاهری که دارند از تنوع بسیاری برخوردار هستند.
این سازه ها با استفاده از روش نورد گرم تولید می شوند و دارای یک سطح افقی و دو سطح عمودی است، این نوع ساختار خاص برای این سازه ها موب افزایش مقاوت آن خواهد شد.
انواع این پروفیل ها
همانطور که اشاره شد، این نوع از پروفیل های معرفی شده دارای تنوع بسیاری هستند که با در نظر داشتن کاربرد آن ها در طراحی خواهند شد.
به طور معمول دسته بندی این سازه ها، بر اساس شکل، مواد سازنده، استاندارد و نوع کاربری ایجاد می شود.
بنابراین در هت تکمیل اطلاعات فوق، به بررسی تنوع های پروفیل های مذکور خواهیم پرداخت.
تنوع این سازه ها از جنبه ظاهری
تقسیم بندی تجهیزات ساختمانی نام برده با توجه به تفاوت های ظاهری که دارند شامل موارد زیر خواهند شد.
- ساده، که مورد استفاده در ساخت پل ها کاربرد دارند.
- مشبک، در ساخت سازه های سبک یا قفسه های محکم کاربری خواهند داشت.
- اروپایی، که در ساخت سازه های سنگین کاربرد دارند.
بررسی تنوع محصول فوق بر اساس مواد سازنده
یکی از اصلی ترین عواملی که موجب بروز تفاوت های اصلی در این سازه می باشد، نوع جنس فلز مورد استفاده در ساخت و تولید آن ها خواهد بود.
همچنین جنس فلز مورد استفاده در ساخت این پروفیل ها، عامل مهمی در تعیین میزان قیمت آن ها می باشد. فلز های مورد استفاده در ساخت این پروفیل ها آهن، آلیاژ استیل، آلومینیوم، گالوانیزه هستند که در نوع آهنی این سازه های به دو شکل مشبک و ساده نیز تولید خواهند شد.
تفاوت پروفیل ها بر اساس استاندارد های تولید
از دیگر عوامل موثر در ایجاد تمایز های موجود در ساخت این سازه های پر کاربرد، پیروی از استاندارد مورد استفاده در ساخت آن ها می باشد.
استاندار هایی که بر طبق آن ها این سازه های تولید می شوند، شامل موارد زیر خواهند بود.
- استاندارد های اروپایی (UNP)، (UPN) و (DIN-1026)
- استادارد های فرانسوی (NFA45-255)
- استاندار های مقاومت در مقابل خوردگی (DIN EN ISO 12944-3)
بررسی تفاوت کاربری پروفیل ها
این دسته از پروفیل ها از جنبه کاربردی، در انواع (C) و (V) تقسیم بندی خواهند شد. به گونه ای که پروفیل های (C) شکل دارای بال های موازی و پروفیل های (V) شکل دارای بال های مخروطی شکل و دارنده شیب هستند.
این نوع سازه ها در به عنوان پروفیل های (UPE) و (UPN) نیز شناسایی می شوند. با در نظر داشتن تمایزات ظاهری این سازه، زمینه های کاربردی بسیار متفاوتی نیز خواهند داشت.
بررسی اساسی ترین کاربرد این محصولات
در برخی مواقع برای ساخت ساختمان هایی خاص، نیاز به تعبیه و استفاده از تیر حمال می باشد. در واقع تیر حمال سازه های پروفیلی آلمینیومی هستند که در اجرا نما های مدرن امروزی و زیر سازی سازه های ساختمانی کاربرد دارند.
استفاده از این نوع پروفیل ها، در تکمیل روند ساخت سازه های ساختمانی موجب ارتقا و افزایش استحکام آن ها خواهد شد. از دیگر کاربرد های پروفیل های آلمینیومی استفاده در ساختمان هایی است که نیاز به مقاوت بالا در برابر خوردگی دارند.
مهم ترین کاربرد محصول فوق
اساسی ترین و مهم ترین کاربرد این نوع از پروفیل ها، ساخت خرپا است. از مقاوم ترین، سنگین ترین و مستحکم ترین نوع این پروفیل ها جهت ساخت باد بند ها، تیر، ستون ها و همانطور که اشاره خرپا ها استفاده خواهد شد. بنابراین در ساخت ساختمان های صنعتی که نیاز بیشتری به مقاوم سازی دارند، جهت تقویت استحکام سازه از پروفیل های نوع (UNP) استفاده می شود.
متداول ترین کاربرد این پروفیل ها
علاوه بر تمامی موارد نام برده که جزء کاربرد های اساسی این پروفیل ها شناخته می شوند، می توان به متداول ترین نوع کاربری های این سازه اشاره کرد.
در واقع متداول ترین کاربرد پروفیل های نام برده استفاده در ساخت دیوار و سقف ساختمان ها می باشد. در ساخت دیوار از پروفیل های فولادی برای اعمال پشنیبانی عمودی استفاده شده و برای ساخت سقف ها از همین نوع پروفیل ها اسفاده می شود با این تفاوت که به عنوان تیرچه کاربرد خواهند داشت.
مزایا استفاده از این محصولات
این نوع از پروفیل ها با توجه به تنوع و کاربری های گسترده ای که دارند، ماندگاری بالا تری داشته و در برابر اکثر آسیب های ناشی از پوسیدگی و رطوبت مقاومت خواهند کرد.
همچنین با استفاده از این محصولات می توان شکاف موجود بین درز سقف های سنگین را توسط تیرآهن های (IPE) پوشش داد.
خلاصه مطالب
با توجه به مطالب فوق می توان ناودانی را یکی از پر کاربرد ترین نوع پروفیل های مورد استفاده در ساخت سازه ها و بنا های ساختمانی دانست. کاربری های گسترده این محصولات موجب بروز تنوع بسیار بر اساس ظاهر و جنس فلز استفاده شده در ساخت آن ها شده است.
برای مشاهده قیمت روز انواع آهن آلات به لینک های زیر مراجعه کنید:
قیمت روز : قیمت تیرآهن
قیمت روز : قیمت آهن آلات
قیمت روز : قیمت میلگرد
قیمت روز : ورق آهن